Op zoek naar een specialist op gebied van woning en bedrijfspand ontruimingen?

Vraag gratis een offerte aan!
Binnen 24 uur een offerte op maat

Binnen 24 uur een offerte op maat

Wij garanderen een oplevergarantie!

Wij garanderen een oplevergarantie!

Altijd een ontruimer uit uw omgeving

Altijd een ontruimer uit uw omgeving

De opdracht binnen 72 uur uitgevoerd

De opdracht binnen 72 uur uitgevoerd

We presenteren u graag onze samenwerking met het Leger des Heils ReShare.

Leger des Heils ReShare                                                                          

Wist u dat de jaarlijks door Leger des Heils ReShare ingezamelde kleding een reductie van maar liefst 80 miljoen kg CO2 (en dus een verbetering van het milieu) oplevert? Dat is vergelijkbaar met het rijden van maar liefst 430 miljoen autokilometers of 11.000 maal de aarde rond! Bovendien gaan de opbrengsten van een inzamelactie naar uw school of instelling, een door u gekozen doel of naar een project van het Leger des Heils in binnen- of buitenland. Kleding voor het Leger des Heils komt via ons wat dat betreft zeer goed terecht.

Wat gebeurt er met de ingezamelde kleding?

We zullen de kleding sorteren en deels aanbieden via tweedehands kledingwinkels. Die verkopen de kleding tegen sociale prijzen. Een ander deel verkopen wij aan textielbedrijven. De opbrengst hiervan gaat naar verschillende projecten van het Leger des Heils in binnen- en buitenland.Verder leggen we met de ingezamelde kleding noodvoorraden aan voor nationale en internationale rampen en calamiteiten. Tenslotte verstrekken we gratis kleding aan mensen in crisissituaties.

Welke projecten worden ondersteund met de opbrengsten van de kleding?

Leger des Heils ReShare ondersteunt en financiert verschillende projecten van het Leger des Heils in binnen- en buitenland. Enkele voorbeelden:

  • Sociale vakanties voor mensen die daar normaal geen gelegenheid toe hebben. Tijdens deze vakanties krijgen de deelnemers alle gelegenheid om even hun zorgen te vergeten.
  • Het project ‘Verkeerd Verbonden’ in Utrecht. Medewerkers van het Leger des Heils gaan eropuit om contacten te leggen met dak- en thuislozen die zelf vaak zorg mijden. Als deze mensen hulp nodig hebben, wordt gekeken op welke manier die het beste gegeven kan worden.
  • In Lelystad heeft het Leger des Heils een dagtrainingscentrum voor minderjarigen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar met gedragsproblemen. Op vrijwillige basis worden zij geholpen en getraind in verschillende vaardigheden, zoals het leren onderhandelen, het omgaan met autoriteiten en het omgaan met ouders of leerkrachten.
  • Internationale projecten van het Leger des Heils, zoals kinderhuizen in Afrika en Azië.
  • Hulp bij rampen, zoals voor de slachtoffers van de Tsunami en de aardbeving in Pakistan.
  • Andere projecten van het Leger des Heils die wij ondersteunen:
  • Dak- en thuislozen opvang.
  • Mensen die door brand hun bezittingen zijn verloren.
  • Mensen die door andere oorzaken de hulp van het Leger des Heils nodig hebben.

Recyclen van kleding

Duurzaamheid is voor alle partijen erg belangrijk. Daarom zoeken we voortdurend met elkaar naar mogelijkheden om de volledige keten van textielinzameling en -verwerking te optimaliseren. De eerste stappen zijn al gezet op het gebied van recycling. Dat bouwen we met nieuwe kennis en technieken steeds verder uit, zodat we in de toekomst alle textiel kunnen verwerken tot een nieuw product. Zo dienen we het milieu, want hoe meer textiel wij kunnen recyclen, hoe minder er via het huisafval in de verbrandingsoven terecht komt.

Copyright © 2023 CJS WoningontruimingSitemap