Op zoek naar een specialist op gebied van woning en bedrijfspand ontruimingen?

Vraag gratis een offerte aan!
Binnen 24 uur een offerte op maat

Binnen 24 uur een offerte op maat

Wij garanderen een oplevergarantie!

Wij garanderen een oplevergarantie!

Altijd een ontruimer uit uw omgeving

Altijd een ontruimer uit uw omgeving

De opdracht binnen 72 uur uitgevoerd

De opdracht binnen 72 uur uitgevoerd

Woning laten ontruimen of zelf doen?

Na het overlijden van een familielid zal zijn of haar woning ontruimd moeten worden. U wilt de huur van de woning immers stopzetten of de woning verkopen om de resterende hypotheekschuld af te kunnen lossen. Ook bij een verbouwing in huis wordt het ontruimen van de te verbouwen ruimtes vaak aangeraden. Zo hebben vakmensen alle ruimte om de verbouwing voor u uit te voeren! Een woning ontruimen is vaak geen eenvoudige klus. Denk aan de zware meubels die verplaatst moeten worden, de vloerbedekking die verwijderd moet worden, etc. Dit is ook de reden dat veel mensen een ervaren ontruimingsbedrijf inschakelen om deze klus voor ze uit te voeren.

In dit artikel vertellen we u meer over het ontruimen van woningen. Op basis van deze informatie kunt u voor uzelf bepalen of u de woningontruiming zelf uitvoert, of uit laat voeren door CJS Woningontruiming.

Voordelen van een ontruimingsbedrijf inschakelen

Het voornaamste voordeel van het inschakelen van een ontruimingsbedrijf is het feit dat u met een ontruimingsbedrijf verzekerd bent van een snelle en professionele ontruiming van een woning. Zo voorkomt u vertragingen bij het overdragen van de woning aan een nieuwe huurder of koper. Daarbij kan een ontruimingsbedrijf voor een tijdelijke opslag zorgen, waarin de meubels van een overleden familielid of de te verbouwen ruimtes kunnen worden opgeslagen. Zo kan de woning al wel worden opgeleverd aan een nieuwe huurder/koper, zonder dat u de spullen van een dierbare moet hebben verdeeld. Dit is een proces wat vaak de nodige tijd in beslag neemt binnen families.

Daarbij kan een ontruimingsbedrijf u niet alleen met het ontruimen van de woning helpen, maar bijvoorbeeld ook met verschillende handymandiensten. Denk aan het verwijderen van een vloerbedekking, een laminaat- of parketvloer, enzovoorts. Zeker het verwijderen van de vloerbedekking is een klus die vaak niet eenvoudig zelf uit te voeren is. Het ontruimingsbedrijf zal de losgehaalde vloerbedekking direct voor u afvoeren, indien gewenst.

Zelf een woning ontruimen

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de woningontruiming zelf uit te voeren. Op voorhand denkt u op deze manier wellicht voordeliger uit te zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Wanneer u bijvoorbeeld een extra maand huur moet betalen door de vertraging die u opgelopen heeft, was een ontruimingsbedrijf inschakelen een voordeligere optie geweest. Daarbij kunt u de woning voor meer geld en sneller verkopen als u kleine extra klusjes door een ontruimingsbedrijf uit laat voeren. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw schilderen van de kozijnen, het onkruidvrij maken van de tuin, enzovoorts.

Het verschil in woningwaarde is vaak aanzienlijk groter dan de kosten die u betaalt voor het inschakelen van een ontruimingsbedrijf. Daarbij kunt u de kosten voor het ontruimingsbedrijf verlagen door kleine klusjes alvast zelf uit te voeren. Zo zou u de gordijnrails al van de muur kunnen verwijderen, uw lampen van de muren en het plafond kunnen halen, enzovoorts. Dergelijke klussen moeten in veel gevallen worden uitgevoerd voordat u de woning aan een verhuurder of een koper over kunt dragen. 

Copyright © 2022 CJS WoningontruimingSitemap