Op zoek naar een specialist op gebied van woning en bedrijfspand ontruimingen?

Vraag gratis een offerte aan!
Binnen 24 uur een offerte op maat

Binnen 24 uur een offerte op maat

Wij garanderen een oplevergarantie!

Wij garanderen een oplevergarantie!

Altijd een ontruimer uit uw omgeving

Altijd een ontruimer uit uw omgeving

De opdracht binnen 72 uur uitgevoerd

De opdracht binnen 72 uur uitgevoerd

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij vloerbedekking verwijderen uit huis noodzakelijk is. Zo kan men uit een huurwoning verhuizen en moet deze woning kaal opgeleverd worden omdat dit in het huurcontract is opgenomen. Wanneer een woning verkocht wordt dan kan in de voorwaarden van de koop worden opgenomen dat de vloerbedekking mag blijven zitten of verwijderd moet worden. Het is in ieder geval aan te raden dat wanneer er een nieuwe vloer in een woning wordt gelegd dat dit niet over de oude vloerbedekking gedaan wordt. Overigens geldt dit niet alleen voor vloerbedekking, maar ook zeil, linoleum, tapijt tegels en vloerbedekking op de trap moet eerst netjes verwijderd worden voordat men een nieuwe vloer kan plaatsen. Dit verwijderen is een zeer lastige klus waarbij het belangrijk is dat alle resten verwijderd worden en de vloer egaal achtergelaten wordt. Deze klus kunt u dan ook het beste uitbesteden aan CJS Woningontruiming.

Aandachtspunten verwijderen vloerbedekking

Bij het verwijderen van vloerbedekking, tapijt of zeil zijn een aantal aandachtpunten die in acht genomen moeten worden. Doordat vloerbedekking bij het aanleggen vaak over het gehele oppervlakte verlijmd wordt om deze zo strak mogelijk te kunnen leggen is het verwijderen hiervan een specialistische taak geworden. Om de vloerbedekking los te krijgen van de vloer en de lijm te verwijderen moet er met de juiste techniek worden gewerkt. Met afbijtmiddelen wordt de lijm eerst losgeweekt waarna de vloerbedekking makkelijker losgetrokken kan worden. Belangrijk hierbij is dat de ruimte waarin gewerkt wordt goed geventileerd is. Afbijtmiddelen zijn namelijk agressieve producten die niet ingeademd dienen te worden. Hierbij moet dan ook een mondkapje gebruikt worden om inademen te voorkomen en handschoenen om de handen te beschermen tegen deze middelen.

Proces vloerbedekking, tapijt en zeil verwijderen

Wanneer vloerbedekking, tapijt of zeil van de vloer of trap verwijderd moet worden dan is hiervoor een specialistische aanpak vereist. Doordat de vloerbedekking vaak verlijmd is zal het verwijderen hiervan niet makkelijk verlopen. Bovendien is het belangrijk dat de vloer egaal wordt achtergelaten en ook dit wordt vermoeilijkt door het gebruik van lijm bij het leggen van de vloerbedekking. Alle resten lijm en vloerbedekking dienen verwijderd te worden om de vloer weer volledig egaal te maken. Hierbij gebruiken we afbijtmiddelen, vloerlijm-verwijdermiddelen en een plamuurmes of verfkrabber om de laatste resten te verwijderen. Nadat het afbijtmiddel is aangebracht wordt de vloerbedekking in lange repen gesneden met een stanleymes. Hierna kunnen deze losse repen makkelijk van de vloer of trap worden afgetrokken, opgerold en afgevoerd worden. Ook dit afvoeren van de resten oude vloerbedekking zal door CJS Woningontruiming op een milieuvriendelijke manier gedaan worden. 

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan!

 

Copyright © 2023 CJS WoningontruimingSitemap